Passe Partout Nijkerk Logo

Dé specialist sinds 1990

Jan Voerman werd als boerenzoon in Kampen geboren. Zijn aanleg tot tekenen en schilderen openbaarde zich al toen hij nog heel jong was. Vanaf zijn twaalfde jaar kreeg hij teken- en schilderles. In 1876 ging hij naar de Rijksacademie van Beeldende Kunst aan de Stadhouderskade in Amsterdam. In de periode 1880-1881 studeerde Jan ook aan de Antwerpse Academie. In 1883 deed hij zijn examen in Amsterdam. Voerman werd lid van Arti en Amicitiae en vestigde zich als onafhankelijk kunstenaar. In Amsterdam woonde hij in het voormalige atelier van Josef Israels. In deze periode schilderde hij voornamelijk Jordaanse typen en Joodse huistaferelen. In deze tijd gingen Jan Voerman en zijn vriend, de kunstschilder Jan Verkade, ook regelmatig naar Kampen en Hattem om te schilderen. Hier ontstonden de eerste landschappen met vee. Zijn werk kreeg een impressionistisch karakter. Zijn schilderij “Vee in de weide”werd bekroond met de Willink van Collen prijs. Vanaf 1883 deed hij zaken met kunsthandel Buffa in de Kalverstraat. In de Amsterdamse periode schilderde hij stadsgezichten o.a. de “Noordermarkt”. Geleidelijk aan verdween de nog wat schoolse strengheid, zijn werk werd speelser, zijn manier van schilderen spontaner, impulsiever, impressionistisch. Hij ging toen ook aquarelleren en maakte prachtige bloem aquarellen.

Jan Voerman

Anemonen_in_Gemb_4d24ca146790d.jpg
€ 60,00

Anemonen in Gemberpotje

Giclée Jan Voerman

€ 60,00

Info / bestel

Gemberpotje_met__4d25c5aba3e68.jpg
€ 60,00

Gemberpotje met oostindische kers

Giclée Jan Voerman

€ 60,00

Info / bestel

Onze merken

EEN SELECTIE VAN ONZE MERKEN
  • noimage
  • noimage
  • noimage
  • noimage

Meer over Passe Partout Nijkerk webwinkel...

Welkom in onze website/webshop. Hier vindt u een uitgebreide collectie betaalbare kunst met een hoge kwaliteit. Tevens vindt u diverse wissellijsten, standaard passe-partouts, ophangsystemen en geschenken.

U kunt heel gemakkelijk het gewenste product of kunstenaar vinden onder de diversen categorieën of gebruik de zoekfunctie.

Voor persoonlijk advies op maat maak geheel vrijblijvend een afspraak.

EENVOUDIG BETALEN

Betalen met iDeal

Onze voordelen

De voordelen van Passe Partout Nijkerk

Contact

Tel. 033-246 17 90

info@passepartout-nijkerk.nl

Roexcamp 24
3861 LZ Nijkerk

Meer gegevens...