Passe Partout Nijkerk Logo

Dé specialist sinds 1990

Blog

Vijfde lustrum voor Passe partout

Vijde lustrum voor Passe partout Nijkerk

 

NIJKERK Met het thema 'Feest' viert Hanita Tijsseling - van de Pol het vijfentwintig jarig bestaan van Passe Partout. Een flink aantal vrolijke giclées van diverse kunstenaars zijn de maand oktober in het pand in Langestraat 3 vrijblijvend te bezichtigen. Het jubileum wordt in november en december gevierd met een expositie van de fijnschilder Henk Helmantel. Als een kunstliefhebber de financiële middelen niet heeft om een origineel schilderij te kopen van zijn favoriete schilder, is een giclée een goed alternatief. Deze kunstvorm is betaalbaar, van hoge kwaliteit, is bijna niet van 'echt' te onderscheiden, wordt in beperkte oplages aangeboden met de garantie van levenslang kleurbehoud en voorzien van een gesigneerd certificaat.

Er is onder meer werk van Harm Visser en Drago Pecenica uit Nijkerk en de Amersfoortse Juana Xue.

Landelijk bekend zijn de giclées van Geke Steenmetz die in Hoevelaken als docent verbonden is aan Collage Kunstcentrum. Het is verrassend binnenkomen bij Passe Partout met in de vitrine kleurig glaswerk en beeldjes van mini olifantjes en koetjes. Maar vooral door de vrolijke en vaak kleurrijke schilderijen van gerenommeerde schilders die ieder op zijn eigen wijze het thema 'Feest' uitbeeldden.

 

Hanita TijsselingINLIJSTEN Eigenares Hanita Tijsseling: De tante van mijn man startte Passe   Partout op 1 september 1990 op dezelfde locatie als waar wij nu zijn gevestigd.        Zij begon met een lijstenmakerij en kreeg opdracht van klanten uit Nijkerk en omgeving voor het inlijsten van foto's olieverfschilderijen of borduurwerken. Hoewel dat laatste nogal ouderwets aandoet, is er ook nu nog steeds vraag naar omlijsting van merklappen en quilts. Hanita leerde, naast haar kantoorbaan, bij Tante Ria de fijne kneepjes van het vak. In mei 1998 nam zij de zaak over.     Inmiddels is Passe Partout meer dan een lijstenmakerij en richt zich ook op kunst     en verkoop via de website.

 

 

HELMANTEL De expositie 'Feest' duurt tot 15 oktober en daarna volgt de bijzondere tentoonstelling van Henk Helmantel. Hij is een landelijk bekende fijnschilder en tevens bekend van de televisie. ,,Ik verkoop al jaren zijn giclées volgens een licentie. Men wil graag iets dat het origineel zoveel mogelijk benadert. Via mail en in de winkel geef ik uitgebreid advies. Men heeft er de reis naar Nijkerk graag voor over en maakt zo meteen kennis met onze stad. In die vijfentwintig jaar waren er ups en downs, zoals die waterschade in 2012 tijdens een sterke vorstperiode. De bovenleiding was gesprongen en ik zag bij binnenkomst één en al ijswater. Dan moet je echt helemaal opnieuw beginnen. Het merendeel kon zo in de container…. Een up was dat ik in 2007 tot beste lijstenmaker van Nederland op het gebied van moderne lijsten werd benoemd." Hanita Tijsseling eindigt met: ,,Ik ben Passe Partout, dat is als een kind van mij en ik ben er mee vergroeid."

 

Onze merken

EEN SELECTIE VAN ONZE MERKEN
  • barthjpg
  • Cowparade-logo
  • logo_stas
  • logo_switch-it

Meer over Passe Partout Nijkerk webwinkel...

Welkom in onze website/webshop. Hier vindt u een uitgebreide collectie betaalbare kunst met een hoge kwaliteit. Tevens vindt u diverse wissellijsten, standaard passe-partouts, ophangsystemen en geschenken.

U kunt heel gemakkelijk het gewenste product of kunstenaar vinden onder de diversen categorieën of gebruik de zoekfunctie.

Voor persoonlijk advies op maat bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel. 

EENVOUDIG BETALEN

Betalen met iDeal